13 Haziran 2013 Perşembe

AT YARIŞINDA ALTIN KURALLAR



at yarışı kuralları

                                                                                                                                  AT YARIŞINDA ALTIN KURALLAR


altili-kurallar

At yarışı oynamak isteyen yarış severlerin ilk olarak yapmaları gereken atları süren jokeylerin, atların performanslarını, pist ve hava koşullarının tam olarak bilinmesi gerekmektedir.


İyi performansı olan atlara iyi jokeyler eşlik etmektedir. Bunun nedeni iyi bir performans gösteren atların sahibi tarafından öncelikli olarak iyi jokeyleri tercih etmelerinden kaynaklanmaktadır. Bir jokeyin menajerine bir yarışta birden fazla teklif gelebilmektedir. Menajer ve jokey teklif edilen atların performans ve özelliklerine bakarak bir tercih yapmaktadır. Az da olsa menajerler yanlış tercih yaparak yanlış atları seçebilmektedir. Bu da sürpriz sonuçların oluşmasına neden olmaktadır. At ve jokeylerin performansından başka önemli olan diğer bir faktör ise hava koşullarıdır. Örnek olarak vermek gerekirse çim pistte başarılı bir performans gerçekleştirebilen at yağmur yağdığı zaman daha ve engelli bir parkurda iyi bir performans gösteremeyebilir. Sıcak hava koşulları özellikle İngiliz kısraklarının performanslarını olumsuz etkilemektedir. Bu yüzden İngiliz kısrak sahipleri İstanbul ve İzmir'de gerçekleştirilen gece yarışlarını tercih etmektedir. İngiliz kısraklarının gündüz yarışlarındaki performansı gece yarışlarına göre daha üstün bir şekilde gerçekleşmektedir. Altılı oyununu oynamadan önce at yarışında önemli faktörlerden biride koşuların hangi pistte olduğu ve yarışılan pistte hangi atların başarılı olduğu göz önünde bulunması gereken özellikler arasında yer almaktadır.


Atların sabah yapacağı idmandan yola çıkılarak atların yarış sırasında göstereceği performans da yavaş yavaş belirebilmektedir. Sizde at yarışında önemli faktörlerden biri olan bu altın kuralları uygulayarak  at yarışında bilgi sahibi olabilirsiniz.

yaris
at yarışı kuralları

0 yorum:

Yorum Gönder